Kanapkowy z czarnuszką

No items found.

Kanapkowy z czarnuszką

Ser „Kanapkowy z czarnuszką” wyróżnia się aksamitną, łatwą do smarowania konsystencją oraz subtelnie mlecznym smakiem przełamanym wyrazistą, pieprzno-ziołową nutą czarnuszki. Te niewielkie, czarne nasiona nie tylko wzbogacają smak, ale także nadają serowi lekko chrupiącą strukturę i wyjątkowy aromat. Doskonale sprawdza się na kanapkach, jako dodatek do sałatek czy baza do aromatycznych past serowych.

Kategoria:
Sery Podpuszczkowe
Dojrzewanie:
Świeże 
Mleko:
Kozie
Proces termiczny:
Termizacja
Typ skórki:
Bez skórki
Intensywność:
Twardość:

Skład

  • Mleko kozie pasteryzowane
  • Sól
  • Kultury bakterii mlekowych
  • Podpuszczka zwierzęca
  • Nasiona czarnuszki

Zastosowanie w kuchni

  • Idealny do smarowania pieczywa – świetnie komponuje się z pełnoziarnistym chlebem i świeżymi warzywami.
  • Doskonały do lekkich przekąsek – sprawdzi się jako dodatek do grzanek, krakersów i tostów.
  • Może być bazą do past serowych – pasuje do oliwy, miodu czy świeżych ziół.
  • Świetny do nadziewania warzyw, np. papryki czy ogórków.
  • Doskonale pasuje do sałatek, nadając im korzenny, lekko pikantny aromat.

Wyróżniające cechy

  • Naturalny produkt, bez konserwantów i sztucznych dodatków.
  • Kremowa, łatwa do rozsmarowania konsystencja.
  • Charakterystyczny, korzenno-ziołowy smak czarnuszki.
  • Wszechstronność kulinarna – świetny na zimno i jako składnik past, sałatek oraz farszów.
  • Wysoka jakość i pełnia wartości odżywczych mleka koziego.

Blog

Nagrody

No items found.