Stado kóz na pastwisku Groser

O nas

Producent serów Groser prezentujący sery kozie i owczeKozy w gospodarstwie GroserPracownik Groser trzymający młode koźlęMłode koźlęta leżące na sianie
Sztuka serowarstwa na najwyższym poziomie

Poznaj historię
naszych serów

Jesteśmy pasjonatami sera – jego smaku, historii i sztuki rzemieślniczego wytwarzania. Groser to marka, która powstała z miłości do tradycyjnych metod serowarskich i najwyższej jakości mleka. Tworzymy sery dojrzewające, pleśniowe i wędzone, łącząc klasyczne techniki z autorskimi recepturami.

Nasza serowarnia znajduje się w sercu natury, gdzie dbamy o każdy etap produkcji – od doboru surowca po proces dojrzewania na drewnianych deskach. Pracujemy na mleku kozim, krowim i owczym, czerpiąc z bogactwa naturalnych kultur bakterii i tradycyjnych metod obróbki. Wierzymy, że dobry ser to czas, troska i rzemiosło – dlatego nie przyspieszamy natury, a pozwalamy jej działać.

Naturalne i bezpieczne
100% nasza produkcja
Sprawdź nasze sery i nabiał
0
zadowolonych
klientów
0
Rodzajów
produktów
0
Zwierząt
w hodowli
0
Zdobytych
nagród

Nasze zwierzęta

Zdrowie i dobrostan zwierząt są dla nas priorytetem. Dbamy o nie na każdym etapie – od odpowiedniego żywienia, przez komfortowe warunki hodowli, aż po regularną opiekę weterynaryjną. Dzięki temu mleko, z którego powstają nasze sery, jest najwyższej jakości, a same zwierzęta żyją w harmonii z naturą.

NAJWYŻSZA JAKOŚĆ MLEKA

Nasze sery powstają wyłącznie z najwyższej jakości mleka, pozyskiwanego z własnej hodowli, gdzie dbamy o dobre praktyki i dobrostan zwierząt. Świeże, pełnowartościowe mleko to podstawa wyjątkowego smaku naszych produktów.

TRADYCYJNE METODY PRODUKCJI

Łączymy tradycyjne metody serowarskie z nowoczesnymi standardami jakości. Nasze sery dojrzewają w naturalnych warunkach, a każdy etap produkcji opiera się na rzemieślniczej precyzji i pasji do serowarstwa.

LOKALNE SUROWCE

Nasze sery powstają z lokalnych surowców – mleko kozie i owcze pochodzi z naszej hodowli, a mleko od krów Jersey od zaprzyjaźnionego rolnika 20 km dalej. Dzięki temu wspieramy lokalnych producentów i tworzymy sery o wyjątkowym smaku.

Nagrody

Nasze sery zdobywają uznanie nie tylko wśród klientów, ale także w prestiżowych konkursach serowarskich. Wielokrotnie nagradzane za jakość, smak i tradycyjne metody produkcji, stanowią dowód na to, że pasja i rzemiosło przekładają się na wyjątkowy produkt. Każde wyróżnienie to dla nas motywacja do dalszego doskonalenia i tworzenia serów, które zachwycają nawet najbardziej wymagających smakoszy.

World Cheese Awards 2024-25 GOLD Viseu Portugal
Perła 2024 Ser kozi długodojrzewający Groseran 15-miesięczny
Delicje 2023 dla Sera koziego długodojrzewającego Groseran
Copa Cogeca 2 miejsce w miedzynarodowym konkursie Innovation Award for Women Farmers 2023
AgroLiga 2023
Festivalis Druskininkai 2023 Główne Nagrody dla Sera koziego długodojrzewającego Groseran 15-miesięczny
Festivalis Druskininkai 2023 Grand Prix dla Sera koziego długodojrzewającego Groseran 15-miesięczny
Wicemistrz Krajowy Agroligi 2023 w kategorii firmy
Tygiel smaków 2023 Nagroda Marszałka woj. łódzkiego dla sera koziego długodojrzewającego Groseran 15 miesięczny
Perła 2019 Ser kozi długodojrzewający Groseran 6-miesięczny
Laureat Krajowy Agro Ligi 2019
Czas na ser nagroda główna 2019 dla sera Groseran
Tygiel Smaków 2018 Nagroda Marszałka Województwa Łódzkiego dla sera Groseran 6 miesięcy
Czas na ser nagroda 2018 dla sera pleśniowego Pleśniaczek
Tygielek Smaków 2018
Arcy Ser Nagroda Specjalna Grand Prix dla sera koziego długodojrzewającego Groseran
Arcy ser Nagroda Główna dla Sera koziego dojrzewającego pleśniowego Kozi Blues
III Wielkie SERwowanie 1 Miejsce dla sera koziego pleśniowego dojrzewającego Kozi Blues
Mistrz województwa łódzkiego w konkursie Agroliga
V Święto Sera i Wina Grand Prix
V Święto Sera i Wina