Ser kozi "Dojrzewający z kozieradką" to hołd dla tradycyjnych metod serowarstwa. Jego łagodny, lekko orzechowy smak i aromat to zasługa nie tylko specjalnie wyselekcjonowanego, termizowanego mleka koziego, ale również dodatku kozieradki, która wzbogaca ser o nuty ziołowe. Proces dojrzewania na deskach bukowych nadaje serowi gładką, elastyczną teksturę, idealną do krojenia i komponowania na deskach serów. Dzięki swojemu unikalnemu charakterowi, ser ten świetnie sprawdzi się jako przysmak na co dzień, jak i w bardziej wyszukanych kulinarnych zestawieniach.
Ser kozi "Dojrzewający z kozieradką" to wszechstronny dodatek do kuchni. Doskonale komponuje się na deskach serów, świetnie smakuje na kanapkach, a dzięki elastycznej strukturze łatwo się topi, co sprawia, że jest idealny do zapiekanek, pizzy i sosów.
Dzięki dodatku nasion kozieradki ser wyróżnia się łagodnym, lekko orzechowym smakiem, z subtelnym, ziołowym akcentem. Proces dojrzewania w kontrolowanych warunkach nadaje mu miękką, elastyczną strukturę i równomierne oczkowanie.